Tuesday, December 23, 2014

Peeling și antirid hidratant de la Pell Amar Cosmetics

Pell_amar_cosmetics_ingrijirea_pielii_peeling_gel_hidratare_antirid_crema_blog_frumusete_01


În anii 80, Pell Amar era una dintre cele mai cunoscute mărci românești de cosmetice. Îmi aduc aminte că pasta de dinți Pell Amar se găsea adesea în baia părinților mei. Acum câteva luni, intrând într-un magazin DM, am observat produsele ce au ca ingredient activ nămolul sapropelic și recunosc că m-a atras ambalajul lor, se distingeau față de celelalte produse de pe raft și mi-am pus în gând să le încerc. Între timp, s-a ivit ocazia să le primesc și tare m-am bucurat! 


  Câteva cuvinte despre gama Pell Amar Cosmetics
Gama de față Pell Amar Cosmetics, concepută de Dr. Stefan Ionescu-Călinești, conține proprietăți ce nu pot fi găsite la alte produse cosmetice românești. Așa cum spuneam mai sus, Pell Amar mizează pe utilizarea extractului pur de nămol sapropelic bogat în oligoelemente de la A la Z (argint, zinc, seleniu etc.), extract ce acționează ca schimbător de ioni, favorizând penetrarea substanțelor până la nivel celular. Nămolul este utilizat în diverse concentrații, în funcție de tipul de piele căruia i se adresează. Din câte știu, pe vremuri, nămolul Pell Amar era căutat și se vindea în toată lumea, fiind renumit datorită calităților antiinflamatoare incontestabile, fiind utilizat în diverse afecțiuni (inflamații, nevralgii, boli de piele, sterilitate etc.), după diverse traumatisme (inclusiv arsuri) sau intervenții chirurgicale. Dar să vă spun opinia mea despre cele doua produse folosite de mine.

Pell Amar Cremă Hidratantă Antirid

Pell Amar Cosmetics - Crema hidratanta antirid
Pell Amar - Cremă hidratantă antirid
pell_amar_cosmetics_crema_hidratanta_antirid_02
Pell Amar - Cremă hidratantă antirid

Descriere: Formulă unică și delicată, cu proprietăți avansate de hidratare, ajută la prevenirea și stoparea primelor semne apărute în procesul de îmbătrânire a tenului. Sărurile minerale și aminoacizii din extractul Pell Amar, alături de uleiul de Jojoba, vitamina E, îmbogățite cu acid hialuronic și colagen solubil, creează o reală si eficientă cremă antirid.” Crema face parte din gama AminoPower și este indicată tuturor tipurilor de piele. Nu conține parabeni, alergeni sau coloranți.

Părerea mea: În primul rând, sunt încântată că nu are un miros puternic, greu, tipul de miros pe care l-am întalnit la alte crème românești și care era factorul decisiv în a nu mai folosi produsul respectiv. Pe cutie scrie că nu conține parfum, dar simt un miros delicat ce provine din ingredientele folosite. Textura cremei este fină și lejeră, acest lucru făcând ca pielea să o absoarbă repede. 
Mă gândeam că, fiind o cremă antirid, s-ar putea să am surpriza să aibă o consistență mai grea, dar nu este deloc așa, este 'just perfect' și nu lasă acea peliculă grasă după aplicare. Tenul rămâne fin și hidratat, fără a fi lipicios, pregătit pentru aplicarea machiajului. Am încercat-o ca bază de machiaj, aplicând fondul de ten Vichy Liftactiv Flexiteint și a trecut testul cu brio, fondul de ten s-a așezat minunat! În ceea ce privește prevenirea ridurilor, consider că trebuie folosită un timp îndelungat pentru a-mi face o părere cât mai avizată (eu am folosit-o timp de câteva săptămâni), dar faptul că pielea rămâne bine hidratată ajută cu siguranță la prevenirea lor.

Ambalajul este destul de greu, presupun că este din sticlă. Totuși, mi-ar fi plăcut să fie ambalată în recipient prevăzut cu pompită.
Per total, mă declar super mulțumită de cremă, mai ales că am pielea reactivă, iar acest produs nu mi-a cauzat nici un fel de iritații sau alergii. 

Ingrediente

pell_amar_cosmetics_crema_hidratanta_antirid_ingrediente_01
Pell Amar - Ingrediente cremă hidratantă antirid
Preț: 65 lei


Pell Amar Gel Peeling Bioactive S Acne

Pell_Amar_Cosmetics_Gel_Peeling_Bioactive_S_Acne_01
Pell Amar Cosmetics - Gel Peeling Bioactive S Acne

Descriere: "Gelul peeling Pell Amar ajută pielea să se regenereze prin activarea enzimelor de suprafață. Componentele active, special selectate, reglează producția de sebum și previn dezvoltarea microorganismelor care cauzează imperfecțiunile pielii. Deblochează canalele excretoare ale glandelor sebacee. Exfoliază stratul cornos al epidermei, prevenind aderența celulelor moarte de piele și blocarea porilor. Corectează treptat și accelerează regenerarea suprafeței epidermei. Calmează iritațiile, previne dezvoltarea erupției cutanate și accelerează vindecarea, minimizând riscul de formare a  cicatricilor. Aplicarea cu regularitate a gelului netezește suprafața pielii și îmbunătățeste starea acesteia. Tenul se reîmprospătează și se oxigenează, capătă o culoare uniformă și sănătoasă, imperfecțiunile devin mai puțin vizibile."

 Compoziție: acid glicolic 10%, acid salicilic 0.5%, ph 3.8
 Este un produs destinat tenului acneic.

Părerea mea:  
La fel ca și crema de mai sus, gelul peeling destinat exfolierii tenului a intrat în rutina mea de îngrijire a pielii acum câteva săptămâni, timp în care l-am folosit cam de două ori pe săptămână. Nu prea mă confrunt cu acnee decât ocazional, dar am zone cu ten gras, mai exact pe frunte, nas și puțin pe obraji. Pe ambalajul produsului este specificat că se folosește o dată sau de două ori pe săptămână, așa că am încercat să nu abuzez de el. L-am aplicat pe fața umedă, apoi l-am masat ușor la suprafața pielii și l-am lăsat să acționeze în jur de 5 minute. 

Rezultatele au fost următoarele: celulele moarte de la suprafața pielii au fost îndepărtate delicat, tenul devenind din tern mai luminos, cu un aspect mai sănătos; punctele negre localizate pe nas (în cazul meu) s-au estompat, dar nu au fost eliminate complet și am verificat acest lucru încercând să le extrag manual; zonele cu riduri de expresie păreau puțin mai netede, mai intinse; porii de pe nas păreau ceva mai mici, efectul fiind însă temporar
Pe ambii obraji am două pete mai accentuate rămase de la niște "monstruleți" (văd că este la modă termenul acesta, însă mie îmi displace), iar în urma aplicării gelului Pell Amar acestea s-au estompat, dar nu au fost eliminate complet. Mă gândesc că dacă îl mai folosesc un timp, rezultatele vor fi și mai bune. Nu stiu însa dacă o să am răbdare să-l folosesc exclusiv, având în vedere că de Crăciun voi intra în posesia uleiului de măceșe de la Pai, care am înțeles că este foarte eficient în îndepărtarea unor astfel de cicatrici și abia aștept să-l pun la treabă. Dar probabil pe una dintre pete voi aplica doar gelul, iar pe celalaltă doar uleiul de măceșe pentru a putea face diferența...chiar sunt curioasă ce rezultate voi avea.
Notă: nu uitați să folosiți protecție solară atunci când folosiți acest produs.

Ingrediente

Ingrediente_Pell_Amar_Cosmetics_Gel_Peeling_Bioactive_S_Acne
Ingrediente - Pell Amar Gel Peeling Bioactive S Acne
Preț: 27 ron/15 ml.

Ambele produse pot fi achiziționate din magazinele DM sau de AICI.

În final, vreau să vă spun că mă declar plăcut surprinsă de calitatea produselor Pell Amar, pot rivaliza cu multe produse renumite de pe piață.

Ați încercat produse Pell Amar Cosmetics? 
Cum vi se par?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...