Thursday, May 7, 2015

Keune So Pure Natural Balance - terapie pentru păr vopsit


Keune_so_pure_shampoo_conditioner_color_treated_hair_01


Nu știu cum se face, dar în ultimul timp am reușit performanța de a nu mai schimba nuanța părului. Înainte o schimbam aproape în fiecare lună, mereu vroiam altceva, acum mă vopsesc cu aceeași nuanță de aproape un an! Din când în când mă bate gândul să mă întorc la blond, dar îmi trece...poate cand o să fiu bronzată mă fac iarăși blondă.

Problema este că acum folosesc o nuanță mai roșiatică (acajou, mai exact) și știți cum este cu nuanțele astea, sunt mai greu de întreținut, culoarea se duce foarte ușor la spălat. De aceea părul are nevoie de îngrijire mai atentă, mai exact trebuie să folosesc produse destinate părului vopsit pentru ca vopseaua să reziste cât mai mult. Drept urmare, de câteva săptămâni am început să folosesc gama de îngrijire profesională a părului Keune So Pure Natural Balance pentru păr vopsit, o gama ce conține ulei de iasomie, lemn de santal și ulei de argan, un adevărat cocktail natural benefic pentru păr și scalp. Și un aspect important de menționat: aceste produse nu conțin parabeni, lucru care nu poate decât să mă bucure. 

De la Keune (este brand olandez) am folosit un singur produs în trecut, masca de păr Keune Care Line Intensive Hair Repair (click dacă vreți să citiți părerea mea despre ea) și de atunci mi-am zis că mai vreau neapărat produse Keune fiindcă a fost masca de păr ce mie mi-a plăcut cel mai mult din tot ce am încercat până acum. Dar să vedem cum stă treaba cu șamponul și balsamul Keune So Pure pentru păr vopsit.


Keune_so_pure_shampoo_color_treated_hair_01
Keune So Pure Natural Balance Color Care Shampoo


Keune So Pure Natural Balance Color Care Shampoo (for color treated hair)

Așa cum se deduce din denumire, este un șampon destinat părului vopsit, ajutând la păstrarea intensității nuanței părului vopsit. Are un miros natural, de plante/lemnos, nici nu știu cum să-l descriu, nu este genul de miros care mă dă pe spate, dar nu folosesc șampoanele în funcție de miros, este important să fie blânde cu părul meu, să îl curețe eficient și să nu îl îngrașe, aspecte pe care acest șampon le îndeplinește. 

Mă asteptam să nu facă prea multă spumă, având în vedere că nu conține sulfați (alt aspect important pentru sănătatea scalpului, a părului și a organismului, în general; voi scrie la finalul articolului câteva aspecte legate de sulfați), dar m-am înșelat, mai ales la al doilea șamponat, când părul este deja mai curat, face destul de multă spumă. 

Nu mi-a iritat scalpul în nici un fel, deși în trecut am tot avut probleme gen mâncărimi/mătreață. Slavă Domnului, de ceva timp am scăpat de aceste neplăceri iar acest șampon nu le-a readus în prim plan. Am totuși o mică nemulțumire legată de el: recent l-am folosit fără a aplica balsamul la final, și părul a rămas puțin încâlcit. Eu de fiecare dată aplic balsam sau mască de păr, așa că acest aspect nu este o problemă pentru mine.



Keune_so_pure_conditioner_color_treated_hair_01
Keune So Pure Natural Balance Color Care Conditioner


Keune So Pure Natural Balance Color Care Conditioner  (for color treated hair)

La fel ca și șamponul, și acesta este un produs de îngrijire profesională a părului, fiind menit să prelungească intensitatea culorii părului vopsit. Nici acesta nu conține parabeni, fiind blând cu structura părului. Îmi place că nu trebuie lăsat mult să acționeze (1-3 minute), miroase mai plăcut decât șamponul și rezultatul este minunat! Părul rămâne moale, strălucitor, ușor de pieptănat, iar vopseaua se menține mai mult decât atunci când foloseam produse care nu erau destinate părului vopsit. Chiar mă declar încântată de rezultate! 

Preț: Fiecare produs în parte costă în jur de 70 ron, depinde de unde îl achiziționați.

*Ce sunt sulfații? (pe etichete îi găsiți cu denumirea de SLS sau Lauril Sulfat de Sodiu)
Lauril Sulfat de Sodiu (SLS) este un detergent foarte puternic care înlătură grăsimea și ajută produsele să facă spumă. Care sunt efectele secundare ale sulfaților? Firul de păr devine uscat, se rupe, își pierde elasticitatea, iar scalpul poate prezenta iritații sau eczeme. 



Ați încercat produse Keune? Mi-ar plăcea să-mi spuneți care v-au încântat cel mai mult.















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...