Monday, July 21, 2014

Cum sa ne bronzam sanatos + recomandari L'Erbolario

L'Erbolario_protectie_solara_01


Fiindca este vara, soarele arde iar multe dintre voi va doriti un bronz de zeita, obtinut intr-un mod cat mai sanatos, voi veni in intampinarea voastra cu cateva sfaturi  utile. Nu ma adresez doar celor care merg la mare, sfaturile sunt utile si celor care merg la piscina sau la munte sau celor care pur si simplu se expun razelor solare, umbland dintr-un loc in altul prin soarele arzator, fiindca sanatatea pielii chiar trebuie sa ne preocupe. 

Imi duc aminte ca eram mica si stateam cu orele la plaja in gradina bunicilor, fara sa folosesc crema de protectie, iar a doua zi eram rosie ca racul. Dar eram fericita ca am stat mult si o sa se vada ca m-am bronzat :)). Cata inconstienta!

Intre timp mi-am dat seama ca este extrem de important sa folosim produse adecvate cand stam la soare, tinand cont de fototipul pielii, pentru ca fiecare persoana reactioneaza diferit la actiunea razelor solare. Cu un singur search pe google puteti afla fototipul pielii voastre si indicele de protectie recomandat. In alegerea produselor potrivite, ideal ar fi sa tinem cont si de clima, anotimp si asezare geografica (atunci cand creste altitudinea, creste si expunerea la radiatii solare). Eu o sa incerc sa va dau cateva sfaturi generale care sa va ajute sa va ajute sa iesiti din vara cu un bronz frumos, fara piele rosie si descuamata. 


Iar ca recomandare, am ales cateva produse extraordinare: produsele italiene L'Erbolario, fitocosmetice excelente, cu ingrediente  naturale, menite sa ne apere de razele nocive ale soarelui, dar care au si proprietati de intensificare a bronzului. Aceste asigura, totodata, hidratarea, hranirea si calmarea pielii datorita ingredientelor minunate pe care le contin.


Va vorbesc despre ele pentru ca in aceasta perioada (pana in 31 iulie 2014) le gasiti la oferta in farmaciile Sensiblu: cumparati un produs de protectie solara, iar la al doilea produs din aceeasi gama beneficiati de 50% reducere! Iar pentru plaja, in general aveti nevoie de minim doua produse diferite.

Sfaturi pentru un bronz frumos si sanatos


1. Inainte de a merge la plaja, folositi un exfoliant care va va pregati pielea pentru un bronz uniform, fara pete.
2. Protejati-va epiderma folosind produse adecvate tipului vostru de piele. Ideal ar fi sa folositi SPF50*, dar daca nu vreti sa-l folositi tot timpul, asteptati pana pielea se obisnuieste cu soarele (cateva zile), apoi treceti la o crema cu factor de protectie putin mai mic. Nu uitati ca razele de soare tot mai puternice sunt vinovate de inmultirea numarului bolnavilor de cancer de piele, precum si de imbatranirea prematura a pielii, in conditiile nerespectarii regulilor de protejare a pielii.

De retinut: Simpla mentionare a factorului de protectie (SPF) pe un produs nu inseamna ca acesta protejeaza si de radiatia UVA. De aceea, verifica pe eticheta produsului ca acesta filtreaza si radiatia UVA.


Produse recomandate:



L'Erbolario_protectie_solara_sun_protection_02
L'Erbolario (sursa)

- L'Erbolario Crema Solara cu Ulei Auriu de Palmier SPF 50, conceputa pentru piele deschisa, care se inroseste usor, indicata atunci cand soarele este puternic;

- L'Erbolario Crema pentru Protectie Solara cu Morcov, Susan si Karite SPF 30 (Protectie inalta pentru piele ultra sensibila);

- L'Erbolario Fluidosole pentru Fata si Corp cu Ulei de Argan si Vitamina E SPF 30 (Protectie inalta pentru piele deschisa ce a obtinut deja prima bronzare; recomandata inca de la inceput pielii mai inchise la culoare, care nu se inroseste);  

- L'Erbolario Crema de Protectie Solara pentru Accelerarea Bronzului cu Ulei de Jojoba SPF 15 (protectie redusa) este indicat a se folosi atat inainte de concedii pentru a pregati pielea, stimuland melanina in vederea obtinerii unui bronz frumos cu o minima expunere la soare, cat si in ultimele zile de concediu pentru a fixa si prelungi durata bronzului;  

- L'Erbolario Spraysole cu Ulei de Argan si Extract de Goji SPF 30 (asigura protectia pielii, are calitati anti-imbatranire);

- L'Erbolario Ulei pentru Protectie Solara Elasticizant cu Galbenele, Jojoba si Coaja Verde de Nuca SPF 6 (pentru o bronzare foarte rapida si deosebit de intensa, pentru cei ce au piele rezistenta la soare sau care se afla in a doua faza a expunerii; nu este gras, nu murdareste, nu lasa corpul alunecos si nu atrage nisipul);  

- L'Erbolario Lotiune pentru Protectie Solara cu Morcov, Jojoba si Nuca SPF 10 pentru bronzare intensa si de durata (lapte de corp bronzant si hidratant cu textura usoara, ideal pentru toate tipurile de piele sensibila, in faza a doua a bronzarii);  

- L'Erbolario Unguent Superbronzant cu Morcov, Coaja Verde de Nuca si Aloe (fara filtre solare, bogat in elemente hranitoare si calmante, este indicat celor cu piele inchisa si rezistenta sau celor ce doresc sa-si intensifice cat mai mult posibil bronzul obtinut).


L'Erbolario_bronz_Unguento_Superabbronzante_01
L'Erbolario Unguento Superabbronzante
3. Daca aveti/ati avut cazuri de cancer de piele in familie, cu atat mai mult trebuie sa folositi factor de protectie cat mai mare. La fel si in cazul in care aveti piele deschisa la culoare si alunite. (Bunica mea a avut cancer de piele, unde credeti? Pe fata, unde o ardea soarele cand mergea la camp).
4. Evitati sa faceti plaja in intervalul 11-16 (chiar 17, as zice eu), cand razele soarelui  ard efectiv. Nu cred ca vreti sa va alegeti cu o piele "prajita", inestetica si sensibila. Mergeti in camera de hotel si va odihniti sau stati la umbra (indicat ar fi sa folositi FPS chiar si atunci cand va aflati la umbra fiindca apa, nisipul, betonul reflecta lumina).
5. Ascultati-va umbra! Daca umbra voastra este mai scurta decat voi, aveti toate sansele sa va alegeti cu arsuri solare.
6. Expertii recomanda utilizarea a 35 grame de produs la fiecare aplicare (aproximativ 6 lingurite pentru tot corpul). Nu o masati foarte bine in piele, e indicat sa formeze o pelicula la suprafata pielii pentru a actiona ca un scut protector.
7. Pentru o protectie de lunga durata, cantitatea si frecventa aplicarii sunt foarte importante. Reaplicati crema de protectie solara din ora in ora, mai ales daca intrati in apa. Exista si variante rezistente la apa (waterproof), totusi eu le-as aplica din nou dupa ce as iesi din apa.
8. In cazul in care aveti copii foarte mici, acestia nu se tin in soare (din experienta stiu ca pana implinesc 6 luni nu e indicat sa-i dam cu crema cu creme ce contin factor de protectie, iar cei mai marisori trebuie protejati cu factor de protectie cat mai mare). Recomand produsele L'Erbolario Piccolosole, atat crema pentru plaja cu FPS50, cat si crema emolienta ce se utilizeaza dupa plaja, pentru a oferi hidratare si elasticitate pielii sensibile a copiilor.



L'Erbolario_copii_piccolosole_01
L'Erbolario pentru copii: Piccolosole
9. Parul si buzele au nevoie si ele de protectie. Recomandari: L'Erbolario Balsam de Buze pentru Protectie + cu Ceara de Orez si Galbenele (SPF50+); L'Erbolario Ulei Protector pentru Par.


L'Erbolario_sole_Labbra_Velo_Solare_01
Protejarea buzelor si a parului: L'Erbolario Labbra /L'Erbolario Velo Solare
10. Sub nici o forma nu adormiti la soare! Am vazut cateva cazuri, n-ati vrea sa ajungeti in pielea lor!
11. Cand ajungem acasa de la plaja, este necesar sa facem un dus pentru a indeparta urmele de sare sau clor. Produs recomandat: L'Erbolario Bagnodoccia Doposole, care are si rolul de a prelungi durata bronzului datorita ingredientelor gen morcov si coaja verde de nuca.



L'Erbolario_Bagnodoccia_Doposole_01
L'Erbolario Bagnodoccia Doposole (sursa)
12. Aplicati o crema de corp menita sa hidrateze si sa calmeze pielea: una dintre creme este Soleombra cu Ceara de Orz si Unt de Karite + Ulei de Argan; iar o crema pe care eu am pus ochii este Crema Iluminatoare cu Ulei Auriu de Palmier si Aloe Vera, crema ce contine particule de roca de mica ce vor straluci ca niste stelute, iluminand bronzul, avand totodata o actiune emolienta datorita untului de Karite si a uleiurilor de masline si de mango. Ce bine suna!!!
 
L'Erbolario_Crema_Illuminante_01
L'Erbolario Crema Illuminante
13. Hidratati-va suficient! Hidratarea pielii se poate face la plaja prin aplicarea spray-ului Aquasole, impreuna cu crema de plaja aleasa. 


L'Erbolario_Spraysole
Hidratare: L'Erbolario Spraysole / apa
14. Nu in ultimul rand, alegeti produse de calitate pentru a fi sigure ca nu veti avea surpize neplacute!

Produsele L'Erbolario sunt distribuite exclusiv in reteaua Sensiblu, iar pentru a fi la curent cu noutatile, va invit sa dati like paginii L'Erbolario in Sensiblu-Romania.

Nu uitati! 
La nivel mondial, in fiecare an se inregistreaza intre 2 si 3 milioane de cazuri de cancer de piele si 132.000 cazuri de cancer de piele de tip melanom. Conform statisticilor oferite de Fundatia pentru Cancer de Piele, unu din trei cazuri de cancer este cancer de piele, iar unul din cinci americani este diagnosticat cu cancer de piele.

Care sunt produsele care va tenteaza?





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...